Beste liefhebbers van de Ardennen,

Wij zijn weer open en heten u weer van harte welkom bij B&B Le Renard Dormant in de Belgische Ardennen.

Chers amoureux des Ardennes,

Nous pouvons de nouveau vous accueillir dans nos Chambres d'hôtes Le Renard Dormant. Marco et Annelieke

Welkom op de website van Bed & Breakfast Le Renard Dormant, de Slapende Vos

Bed & Breakfast Le Renard Dormant ligt in het dorpje Opont. Opont ligt in een heuvelachtig gebied en is omringd door weides, akkers en bossen. Opont ligt in de provincie Luxemburg, tegen de grens van de provincie Namen, op het Zuidelijk Ardens plateau, tussen de rivieren Lesse en de Semois. Het gebied wordt ook wel de streek van Bouillon genoemd. De grens met Frankrijk is dichtbij.

 

Le Renard Dormant

Bed & Breakfast Le Renard Dormant is gevestigd in een oude boerderij uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Dit is nog op verschillende plekken in het huis te zien. Bijvoorbeeld aan de dikke muren van natuursteen en de houten balken. Als u logeert in één van onze gastenkamers, kunt u ’s ochtends in onze ontbijtkamer van een lekker en voedzaam ontbijtbuffet gebruik maken.

Achter het huis van Le Renard Dormant ligt een flinke tuin. We proberen de natuur hier zoveel mogelijk de ruimte te geven.

 

Wie zijn wij

Le Renard Dormant wordt door ons gerund: Marco de Klerk en Annelieke Blom en onze kinderen Kieran en Noura. Wij wonen sinds april 2011 in het huis, dat langzaam maar zeker is getransformeerd tot Bed & Breakfast Le Renard Dormant. Wij komen uit Nederland, Zeeland en genieten van de natuur en de rust rondom Le Renard Dormant, van ons huis, de tuin en onze dieren.

 

Kinderen bij de Slapende Vos

Bij Le Renard Dormant zijn kinderen van harte welkom. We hebben twee familiekamers, voor 3 en 4 personen en er kan op elke kamer een plooibedje bijgezet worden op de kamer. Het huis en de tuin zijn kindvriendelijk en we hebben volop faciliteiten voor jonge gasten. We werken in de tuinhebben onder andere:
kinderstoelen, ledikantjes, een babybadje, spelletjes, boekjes, speelgoed, een grote tuin met trampoline en ander buitenspeelgoed.
We kunnen u ook informatie geven over de vele activiteiten die u in de buurt met uw kinderen kunt ondernemen, zoals kayakken, naar het kabouterpad, verschillende dierenparken, het Euro Space Center, een roofvogelshow of het overdekte zwembad.

 

U kunt bij ons een lunchpakket bestellen om mee te nemen op uw wandeltocht.

 

Het winkeltje van de Vos

In onze B&B hebben we verschillende streekprodukten te koop. We hebben honing en honingprodukten van imkerij Peter Otte uit Graide en confiture, gelei en vruchtenwijn van Saveur de fruits uit Bièvre. Heerlijke, eerlijke produkten en leuke souvernirs of cadeautjes.

 

Logeerhuis Vakantie bij de Vos

Bij onze Bed & Breakfast hebben we ook een logeerhuis voor kinderen met een beperking: Vakantie bij de Vos. Kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die geen verpleegkundige zorg nodig hebben, kunnen bij ons een weekend, week of aantal dagen op vakantie komen. Door een uitgebreide intake weten we de interesses, behoeften en mogelijkheden van het kind en daar stemmen we de begeleiding en de activiteiten die we samen ondernemen op af. Hier kunt u meer over lezen op de website van Vakantie bij de Vos:

Vakantie bij de vos: logeerhuis voor kinderen met een beperking.

U kunt ook als gezin in B&B Le Renard Dormant verblijven en ons de zorg voor uw kind toevertrouwen. Terwijl u met de rest van het gezin iets gaat ondernemen, gaan wij leuke dingen doen met uw zoon of dochter voor wie andere activiteiten geschikter zijn. Zo heeft iedereen het naar zijn zin. Ook kunt u een aantal nachten in de B&B met het gezin combineren met een Vakantie bij de Vos voor uw dochter of zoon alleen. In overleg is alles mogelijk. Neemt u alstublieft contact op met uw vragen