Welkom op de website van Bed & Breakfast Le Renard Dormant, de Slapende Vos

Bed & Breakfast Le Renard Dormant ligt in het dorpje Opont. Opont ligt in een heuvelachtig gebied en is omringd door weides, akkers en bossen.Opont ligt in de provincie Luxemburg, tegen de grens van de provincie Namen, op het Zuidelijk Ardens plateau, tussen de rivieren Lesse en de Semois.Het gebied wordt ook wel de streek van Bouillon genoemd. De grens met Frankrijk is dichtbij.

 

Le Renard Dormant

Bed & Breakfast Le Renard Dormant is gevestigd in een oude boerderij uit de jaren ’30 van de vorige eeuw. Dit is nog op verschillende plekken in het huis te zien. Bijvoorbeeld aan de dikke muren van natuursteen en de houten balken. Als u logeert in één van onze gastenkamers, kunt u ’s ochtends in onze ontbijtkamer van een lekker en voedzaam ontbijtbuffet gebruik maken. Hier kunt u ook rustig een boekje lezen, een spelletje spelen of ervaringen uitwisselen met andere gasten, eventueel onder het genot van een drankje.

Achter het huis van Le Renard Dormant ligt een flinke tuin. We proberen de natuur hier zoveel mogelijk de ruimte te geven.

 

Wie zijn wij

Le Renard Dormant wordt door ons gerund: Marco de Klerk en Annelieke Blom en onze kinderen Kieran en Noura. Wij wonen sinds april 2011 in het huis, dat langzaam maar zeker is getransformeerd tot Bed & Breakfast Le Renard Dormant. Wij komen uit Nederland, Zeeland en genieten van de natuur en de rust rondom Le Renard Dormant, van ons huis, de tuin en onze dieren.

 

Kinderen bij de Slapende Vos

Bij Le Renard Dormant zijn kinderen van harte welkom. We hebben een familiekamer met 2 eenpersoonsbedden, maar er kan ook een bed of ledikantje bijgezet worden op de kamer.  Het huis en de tuin zijn kindvriendelijk en we hebben volop faciliteiten voor jonge gasten. We werken in de tuinhebben onder andere:
kinderstoelen, ledikantjes, een babybadje, spelletjes, boekjes, speelgoed, een grote tuin met trampoline.
We kunnen u ook informatie geven over de vele activiteiten die u in de buurt met uw kinderen kunt ondernemen, zoals kayakken, naar het kabouterpad, verschillende dierenparken, het Euro Space Center, een roofvogelshow of het overdekte zwembad.

 

Natuurlijk kunt u bij ons ook een lunchpakket bestellen om mee te nemen op uw wandeltocht.

 

Het winkeltje van de Vos

In onze B&B hebben we verschillende streekprodukten te koop. We hebben honing en honingprodukten van imkerij Peter Otte uit Graide en confiture, gelei en vruchtenwijn van Saveur de fruits uit Bièvre. Heerlijke, eerlijke produkten en leuke souvernirs of cadeautjes.